Błędy w pobieranych danych

Pytania i odpowiedzi dotyczące użytkowania programu LottoCAD

Błędy w pobieranych danych

Postby ulka_p » 2017-04-25, 18:33

Witam.
Od bardzo dawna jestem użytkownikiem tego świetnego programu i w 2013 nawet dzięki niemu udało mi się trafić 8/8 w MM ( ogromne podziękowania dla autora programu). Od dwóch lat mieszkam na stałe w Niemczech i jak to z graczami bywa, nie wyobrażam sobie nie grać. Początkowo z moim LC 2.32 było wszystko w porządku lecz po jakimś czasie pojawiły się problemy z uzupełnianiem bazy losowań keno.de . Gdy pobrałam aktualizację i zainstalowałam , przez jakiś czas było wszystko ok lecz niestety teraz znów mam " pod górkę " gdyż ściągane wyniki są błędne. Pojawiają się liczby które w ogóle nie były wylosowane lub liczby się dublują. W załączniki przesyłam screen z zaznaczonymi przykładami. Moje dane wręcz są nadziane takimi błędami jak makowiec rodzynkami.Proszę o radę co powinnam zrobić. Pozdrawiam i dziękuję :)))
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ulka_p

Re: Błędy w pobieranych danych

Postby Kmicic » 2017-11-14, 20:08

Dane są pobierane ze strony lotto.de automatycznie. Co można z tym zrobić:
1. usunąć losowania do pierwszego błędu i uzupełnić bazę ponownie. Zaznaczyć opcję "wielokrotne zaznaczanie" i klawiszami ctrl+del potwierdzić usuniecie losowań zaznaczonych. Przeładować grę poprzez wybranie innej gry i powrót. Pobrać losowania normalnie uzupełnieniem wyników.
2. Jeżeli powyżej są błędy to znaczy że koledzy Niemcy podczas wpisywania losowań na stronie popełnili błędy i trzeba to poprawić ręcznie w bazie losowań. Kliknąć na pole z błędem i wprowadzić losowanie.

Przepraszam za zwłokę ale tem post czekał na zatwierdzenie w poczekalni. Pewnie dlatego że coś jest z Twoją rejestracją na forum. Pewnie to forum muszę zaktualizować.

sprawdziłem zaznaczone na rysunku błędy. No niestety zostało pomylone przy pobieraniu i błędy są również w bazie danych lottocada. Można je poprawiać ręczne i muszę to robić sam, po poprawie w bazie lottocada mozna je pobrać ponownie wg wskazówek z pkt.1. . Dlatego proszę zgłaszaj błędy na pocztę lottocad(małpa)gmail(kropka)com. Sprawdzę też czy skrypt nie robi błędów.
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
Kmicic
Administrator

Return to LottoCAD pytania i odpowiedzi