Dzień Dobry.
Kilka dni temu kupiłem program LC i jestem z niego bardzo zadowolony (naprawdę jak AUTOCAD), ale mam do Pana kilka pytań.
Zainstalowałem program LC w Windows XP na jednym dysku, i na drugim w Windows 10.
W Windows XP program działa poprawnie, natomiast w Windows 10 jest problem z wyświetlaniem głównego okna programu.
W lewym dolnym rogu (Offset losowań) nie jest widoczny cały, utrudnia to bardzo obserwację ile jest zaznaczonych losowań, można to sprawdzić w (wyświetl dialog ustawień dat) ale jest to bardziej kłopotliwe, podobnie jest z (Opcją paneli).
Sprawdź proszę dwie rzeczy :
- 1. Czy zainstalowałeś poprawkę (zamiana pliku LottoCAD.exe) przekazaną w linku przy zakupie.
- 2. Najważniejsza sprawa to należy ustawić opcję uruchamiania programu z prawami jako administrator.
- Na skrócie do programu LottoCAD z pomocą prawego przycisku myszki wybierz "Właściwości".
- W oknie właściwości w zakładce "Skrót" wybierz "Otwórz lokalizację pliku".
- Na ikonie pliku LottoCAD.exe z pomocą prawego przycisku myszki wybierz "Właściwości".
- W zakładce "Zgodność" wybierz przycisk "Zmień ustawienia dla wszystkich użytkowników".
- W następnym oknie zaznacz opcję "Uruchom ten program jako administrator".
- Zamknij okna przyciskami OK lub "Zastosuj" i "OK".
- Na pustym polu obok menu i pasków narzędziowych z pomocą prawego przycisku myszy wybierz opcję "Customize".
- Z pomocą myszki (lewy przycisk) zmień szerokość pola.
Następny problem to, program nie zapisuje ustawień wybranej czcionki w pokazanym panelu.
Zmiana rozdzielczości monitora na mniejsze nic nie zmienia, próbowałem różnych ustawień i nie pomaga.
W pokazanym poniżej zrzucie ekranu wyświetlane liczby nie wyśrodkowują się, a szerokość i wysokość komórek przy ich zmianie nie jest zapamiętywana przez program.
Faktycznie nie zapisuje, sprawdzę to przy następnej kompilacji. Sprawdzę czy da się zapisywać szerokość kolumn i wysokość wierszy ale na "wojtkowe oko" to da się chyba zapisywać jako wartość domyślną dla wszystkich komórek a nie dla każdej osobno (też się da ale chyba skomplikuje zapis).
Na koniec muszę Panu powiedzieć że program jest wspaniały i szkoda że teraz dopiero znalazłem w Internecie.
Uważam że Pana lata pracy przy programie nie poszły na marne, i Życzę powodzenia w dalszym dopracowywaniu i udoskonalaniu programu.
No toś mnie liznął