Witam !
Mam do Pana pytanie w jaki sposób mogę zlikwidować podświetlenie liczby 11.oraz jak skasowaćdostępne zakłady z bazy danych
jestem początkowym użytkownikiem i nie bardzo wiem jak to zrobić .proszę o podpowiedź.
Podświetlanie liczby następuje w wyniku wprowadzenia jej do pola edycji losowań :
Jeżeli w polu losowania jest liczba to jest również podświetlana w polach zakłady i wyniki. Jezeli usuniesz liczbe, podświetlenie zniknie.
Ułatwia to ocenę trafień.
Twoja druga część pytania odnosi się do bazy danych zakładów. Na tyle jest to gadżet mało używany że, musiałem sobie przypomnieć.
No wiec otwieramy zakłady zapamietane w bazie danych z menu poleceniem jak na obrazku :

pojawi się dialog wyboru zakładów, zakłady pogrupowane są datami :

aby usunąć trwale zakłady z bazy danych wybierz z lewego panela "baza zakładów", zaznacz wszystkie zakłady które chcesz usunąć. Zaznaczaj "ptaszkiem" w kolumnie "del" (usuń). Z menu "Baza zakładów, wybierz polecenie usuń wszystkie zaznaczone w kolumnie "del".

i to wszystko. Baza zakładów to "gadżet", naukę radzę zacząć na zakładach generowanych i zapisywanych w plikach tekstowych.
pozdrawiam
AK