Dzień dobry Panie Wojtku
Problem polega na tym,że postanowiłem zmienić system operacyjny komputera z XP na W 7(sam tego nie robiłem) i później nie mogłem uruchomić lottocada ( coś pokręciłem przy kopiowaniu plików )odinstalowałem program i ponownie zainstalowałem uwzględniając wszystkie poprawki dot.podwójnych losowań i niemieckiego lotka.Gry które się zainstalowały to:mm,lotto,mini lotto i little dalej nie ma.
Chciałem całą procedurę powtórzyć ale postanowiłem najpierw Pana zapytać co z tym zrobić.
Nie znam się ale czy nie można poprawić lottocada tak aby przy pobieraniu pliku był no kompletny,żeby nie trzeba było wprowadzać tych wszystkich poprawek,dla laików jest to utrudnienie.
Co by Pan powiedział na wprowadzenie do gier hiszpańskiego lotka La Primitiva,odpowiednik naszego lotto.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam
Nie trzeba instalować poprawek poza jedną, trzeba pobrać wersję instalacyjną ze strony (na stronie jest przypomnienie hasła).
Przysłany będzie list (email) z hasłem i loginem do pobrania pliku :
Przypominamy że masz uprawnienia do pobierania plików za które
zapłaciłeś podczas zakupu. Jeżeli chcesz ponownie pobrać pliki
na stronie lottocad.pl wybierz z menu polecenie "Pobierz pliki"
i posłuż się podanymi niżej danymi logowania.
Program : LOTTO_CAD_SETUP.EXE
Login : xxxxxx
Hasło : yyyyyyyy
------------------------------
Posługując się przysłanym na pocztę linkiem i loginem pobierz instalację ( to pełna instalacja 2.32).
Nastepnie trzeba ją zainstalować. Jedyny update polega na tym że trzeba pobrać plik exe i zamienić go z plikiem w katalogu LottoCAD-a, zwykle jest to katalog :
C:/Program Files/Wojar Software/LottoCAD 232/
W tej samej poczcie na dole jest link do pobrania spakowanego pliku LottoCAD.exe :
Jeżeli zakupiłeś program w wersji 2.32 to możesz rozszerzyć jego funkcjonalność
pobierając uaktualnienie z linku :
http://lc.yum.pl/llink....... hasło do rozpakowania pliku : xxxxxxxxxxxxxxx
Paczka zawiera sam plik exe, stary plik LottoCAD.exe zachowaj w innym katalogu
a nowy przekopiuj do katalogu w którym jest zainstalowany LottoCAD.exe. Zwykle
jest to katalog :
C:/Program Files/Wojar Software/LottoCAD 232/
Update ma rozbudowany ManagerGier z zakładką SQL do obsługiwania baz danych, oraz
poprawione zgłaszane niektóre błędy.
trzeba tylko zamienić go z tym zainstalowanym. To jedyna poprawka Nie ma więcej poprawek i nakładek.
Uwaga w Windows7 ważne aby ustawić pełne uprawnienia do zapisu i odczytu dla całego katalogu użytkownika (C:/Program Files/Wojar Software/LottoCAD 232/) nawet jeżeli użytkownik ma prawa administratora. W niektórych wersjach Win7, nie w każdej wersji czy instalacji, wymagane jest uruchamianie programu z prawami Administratora.
Jeżeli program działa na tych czterech grach to wydaje sie że jest OK. Pozostałe gry to kwestia ich włączenia w opcji "Pliki->Game Manager"
Uwaga bardzo ważne i narzekają na to niektórzy użytkownicy. Jeżeli chcesz zmienić kolejność gier, zawsze trzeba je usuwać od ostatniej gry do początku a wprowadzać w kolejności odwrotnej. Najpierw pierwsza gra potem kolejne. Wynika to z auto numeracji, program źle działa jak wstawimy nową grę w środek pomiędzy dwie gry. Jeżeli kiedyś będzie poprawka lub wersja rozwojowa to postaram się ten mankament usunąć. Usuwanie gier jest łatwe jak łatwe to możesz obejrzeć na YoyTube.com :
http://www.youtube.com/watch?v=OIE0F4D3s0w