Kontynuując temat ale bez Piotra67 /który już to olał / chciałbym dorzucić parę uwag mogących pomóc ominąć kilka raf
Kiedyś gdy zakładałem grę dla 49's a jako datę wstawiałem kolejne liczby z excela począwszy od liczby 1 co w w formacie daty daje 1900-01-01 natrafiałem na niezgodność w okolicach 60-tej pozycji
a dotyczy to 1900-02-29 Lotto Cad nie akceptuje tej daty więc należy ją pomijać.
Dla LC 2.32 mam w excelu sporządzoną matrycę w formie jak niżej
- Code: [Select all] [Expand/Collapse] [Download] (Untitled)
- Lp śr Data SPC+ Time śr L1 śr L2 śr L3 śr L4 śr L5 itd.
1 ; 1900-01-01 00:00:00 ; 1 ; 2 ; 3 ; 4 ; 5
2 ; 1900-01-02 00:00:00 ; 6 ; 7 ; 8 ; 9 ; 10
- GeSHi © Codebox Plus
I do tej tabeli wklejam /podmieniam swoje wybrane liczby gry w kolumnach ; L1 ;L2 ; L3 ; :L4 ; L5 itd następnie całą tabelę wklejam do notatnika w któym usuwam tabulatory .zapisuję plik jako txt . i tenże wciągam programem pomocniczym bazowym do katalogu Databases .
===============>>
Poruszenie tego tematu skłoniło mnie do dokładniejszego poznania LC w tej materii i w końcu po wielu latach uporzadkowanie go / czyli pozbycia się niechcianych gier . /
Okazuje się że usuwanie gier wyświetlanych z poziomu Mendzera Gier Liczbowych nie powoduje żadnych trwałych konsekwencji .Kiedyś LC startował od gry Multi /nie używanej prze ze mnie od lat/ czasami zapomniałem od razu przechodzić na właściwą grę co potem irytowało ...
Najpierw zrobiłem kopię katalogu Lotto Cad 2.32 który znajduje się w Documents and Settings /......../Application Data lub AppData / Roaming ==>> najlepiej to wyszukiwaniem w explorerze wyszukać
Porządek z tym zrobiłem następująco w Menadzeże Gier Losowych w zakładce Wybór Gier do Programu w górnym pasku nawigacyjnym trójkącikiem > przeklikałem /przewinąłem wszystkie gry do ostatniej i począwszy od ostatniej przy użyciu znaku
"-" i zatwierdzania każdej kasowanej gry .
Wyczyściłem wszystkie .
Następnie zacząłem je ponownie wprowadzać /wszystkie gry nadal są w LC tyle że w różnych tabelach i teraz należy tylko je "wyciągnąć" i skojarzyć
Kojarzymy numer kolejnej gry Pod górnym paskiem nawigacyjnym a na tabelą jest okienko Kolejność gry gdy nie ma żadnej z gier klikając w
"+" w górnym pasku w okienku pojawia się kolejna liczba przy braku gier będzie to 1 .
Gdy numer jest prawidłowy wybieramy właściwą grę q okienku po prawej od Kolejności gry następnie w dolnej sekcji tej plamszy wybieramy z listy rozwijalnej stosowną ikonę
Mając " zgrane " te trzy elementy
unikalny kolejny Nr gry
wlaściwą nazwę
ikonę
Zatwierdzamy ptaszkiem
"V" w górnym pasku nawigacyjnym i gdy tylko klikniemy OK w oknie głównym programu pojawi się ta gra
/wystarczy na dziś jak mawiał Zdziś /
P.o.z
"