Jestem nowym użytkownikiem programu i jeszcze dokładnie nie rozumiem jak działa program .
W zakładce mapa losowan opcje sumowania jest ustawienie typowane/trafione dla poszczególnych zakresów (odstępów)
Jak wyświetlić(gdzie znaleźć) te typowane liczby dla poszczególnych ustawień.
I mam jeszcze jedno pytanie w zakładce skrypty php mam 4 mozliwości supermapa (działa) generator sąsiednie aredul9 nie mam ich w ogóle
W folderze scripts i nie działaja czy to jest błąd instalacji czy trzeba je dodatkowo ściągnąc
Pytanie 1:
Mapa liczb ma kolumny podsumowań w opcji (typowane/trafione) np dla kolumny [sumy] zsumowane są wszystkie odstępy a po ukośniku zsumowane są tylko odstępy liczb wylosowanych. Dla przykładu na rysunku dla gry Mini Lotto w dniu 27 lutego 2014 roku wylosowano liczby 7,15,24,39,40 (liczby znajdują się w nagłówkach kolumn) o ostatnich odstępach odpowiednio 6,5,4,12 i 2 suma trafionych odstępów to 29 (przed ukosnikiem suma wszystkich odstępów 320,0. W kolumnie MAX jest podana maksymalny wylosowany odstęp 12 przed znakiem ukośnika jest maksymalny odstęp ze wszystkich liczb = 34. W następnych kolumnach jest histogram odstępów odpowiedniu w odstępach (0,1,2,3,4..6,......) czyli zliczone odstępy wszystkich i trafionych w poszczególnych odstępach czy przedziałach.

Pytanie 2 : w wersji instalacyjnej skrypt supermapa jest załączony natomiast pozostałe skrypty jak czas i zdrowie pozwoli będą dostępne a niektóre też bezpłatnie.