Zbigi wrote:Witam,
używam lokalnej sieci z dostępem przez serwer proxy, ponieważ jest to jedyna możliwość współdzielenia łącza. Mieszkam co prawda ok 20 kilometrów od centrum Warszawy ale o przyłącze kablowe wałczę już 10lat i mam jedynie mobilny internet przez modem ADU 635 WA, a ten niestety nie pojawia się w połączeniach i nie można go współdzielić.
Z przeglądarkami i z ok. 90% programów nie mam problemów. Wystarczy jedynie np. w FF w Opcje->Zaawansowane->ustawienia wybrać serwer proxy i wpisać adres. Zrobiłem tunel z portu 8080 na 80. Mogę się łączyć przez http i socket 4, 5
pozdrawiam
P.S. Dlaczego zamyka mi się LC, gdy wybieram Pomoc->Otwórz pomoc?
sprawdzę bład i powiadomię, z pomocy na razie korzystaj online na stronie głównej, to ta sama pomoc.
Sam walczę o kabel tez bezskutecznie. Korzystam z CDMA w IDEI ona chodzi na "pasmie telewizyjnym" 450MHz ale modem mozna współdzielic zarówno przez ethernet jak i WIFI. Niedogodność to 2MegaBity limit w miesiącu więc ogladacze tzw filmików na YOUTUBE niestety odpadają. Mnie wystarcza czasem dokupuje za ok 10 zł 1Megabit . Przepustowość tez mi wystarcza choc jest ok 1Mbps-a.
ps : sprawdz prosze w przegladarce czy działa ten link co podałem wyzej ale nie klikaj tylko wklej cały.
pozdr
AK